Euro Mini Storage - Raktározás Blog: Motor tároló bérlése

Mi a szakszerű és olcsó motor tárolás titka?

Szürke, nyirkos időben az ember nem szívesen ül fel a motorjára, az utcán, udvaron meg mégsem hagyjuk a vasat huzamosabb ideig, hiszen fűtött, száraz helyen oldható csak meg a szakszerű és biztonságos motor tárolás. Viszont nincs Budapesten minden lakáshoz motor garázs, így a sokaknak problémát jelent megfelelő pihenőhelyet találni a gép számára.
Azonban létezik erre is biztonságos és költséghatékony megoldás! Az Euro Mini Storage raktárépületében ugyanis többek között motor tároló is bérelhető. A rugalmasan kialakított tároló helyiségek, melyeknek bérleti ideje hasonlóan flexibilis, a legmegfelelőbb és legolcsóbb megoldás motor tárolás céljára a hidegebb hónapokra.
Arról nem is beszélve, hogy a budapesti raktárépületben kiadó motor garázs egységek a hét minden napján 24 órában hozzáférhetőek. Így nincs semmi bökkenő, ha hirtelen az az ötletünk támad, hogy mégis elvisszük egy körre a motort, mert vasárnap van, és kisütött a nap – ha van rá lehetőségünk, a télire elrakott gépet egyébként is érdemes megfuttatni két-három hetente.
Az Euro Mini Storage Gyáli úti raktárépületében nonstop kamerás és élő őrizet, plusz füst- és betörésérzékelő vigyáz a járgányunkra, így nyugodtak lehetünk afelől, hogy a motor tárolás legbiztonságosabb módját választottuk.

Hogyan valósítható meg a szakszerű motor tárolás?

Az első lépcső megvolt, megtaláltuk a motor tárolót, de nem mindegy, hogyan tesszük el a kétkerekűt. Először is ne felejtsük el jól megtankolni, mielőtt a motor garázs felé vesszük az irányt! Ha csak félig lötyög az üzemanyag a tartályban, akkor a benzingőz elkezdi marni a tankot, a leváló üledék pedig néhány év után elkezdi eltömíteni a benzinszűrőt, az meg senkinek nem jó.
Kézenfekvő, de azért fontos megjegyezni, hogy alaposan tisztítsuk le a motort. Piszkosan mégse rakunk el úgy általában semmit, pláne nem egy járgányt. Vegyük elő a csavarlazítót (avagy WD-40), és fújjunk be minden mozgó alkatrészt. Ezt – jellemzően tavasszal – amikor elővesszük a gépet, úgyis meg kellene tennünk, de a legjobb mindezt már a motor tárolás megkezdése előtt elvégezni.
Nagyon fontos a gumik védelme szempontjából, hogy a motor tárolás során felemeljük a vasat! Középállvány, motoremelő állvány, de egy sima bakolás is megnyugtató megoldás. A lényeg, hogy ne a gumikon nyugodjon a gép terhe. Olcsó megoldásként a motor garázs padlójára fektetett hungarocell vagy polifoam is alkalmazható, ez is mérsékli az abroncsok igénybevételét.
Az akkumulátort nem érdemes a gépben hagyni, mert nem igazán tesz neki jót, ha teljesen lemerül. Vegyük ki, és két-háromhetente töltsünk rá, de figyeljünk arra, hogy nehogy túltöltsük!
Ha ezekkel a kötelező feladatokkal megvagyunk, akkor hagyhatjuk pihenni a járgányt az Euro Mini Storage által biztosított motor tároló helyiségben. Ha esetleg még lekenjük az alumínium- és krómalkatrészeket, és le is takarjuk a motort, akkor garantált, hogy ugyanolyan állapotban fogjuk elővenni, akár hónapok elteltével is!